600 g hlívy ústřičné 3větší cibule 6 stroužků česneku 2 lžíce sladké mleté papriky 1 lžička kmínu 1 lžíce majoránky sádlo pepř, sůl, případně kostka bujónu hladká mouka na zahuštění. V hrnci rozpálíme sádlo, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, necháme zesklovatět. Přidáme na proužky nakrájenou hlívu, opečeme, přisypeme mletou papriku, podlijeme vodou, přidáme utřený česnek, kmín, pepř a sůl, případně bujónovou kostku. Přikryjeme pokličkou a necháme dusit do změknutí hlívy, stejně jako bychom vařily hovězí guláš. Nakonec zahustíme, přidáme majoránku a případně ještě dochutíme solí a pepřem. Příloha: houskový knedlík, noky, těstoviny nebo jen pečivo, lepší je nechat jej uležet do druhého dne. ;)
Babinetka: Sonrisa
1 komentářů:
Houbový guláš je mňamka a ta fotka je nádherná:-)))
Okomentovat