pondělí 27. září 2010

Kuřecí řízky plněné tvarůžkami

Suroviny:
kuřecí prsní nebo stehenní řízky
tvarůžky
sůl
na obalování: hladká mouka, vajíčko, strouhanka
olej nebo sádlo na smažení

Postup:
Kuřecí řízky rozkrojíme na tenko. Pokud se nám podaří udělat v mase otvor, překryjeme ho dalším kouskem kuřecího masa nebo kouskem anglické slaniny či špeku. Mírně osolíme, počítáme s tím, že tvarůžky jsou již slané.
Tvarůžky nakrájíme na drobné kousky, poklademe je na připravené řízky. Zamotáme do malé roládky, při spojování si můžeme pomoci párátkem.
Obalíme v mouce, vajíčku a strouhance a osmažíme na sádle nebo na oleji. Nesmažíme příliš prudce, aby se maso propeklo dobře i uvnitř.

OBMĚNA: Místo tvarůžek můžete použít Nivu






Babinetka : Bety

0 komentářů: