4 vejce
150g cukr krupice
150g polohrubé mouky
1 lžíce pudinku
Žloutky s 1/2 cukru vymícháme do pěny. Z bílků a zbylého cukru ušleháme sníh a obě hmoty spojíme. Přidáme mouku i pudink a promícháme. Těsto dáme na plech s peč. papírem a pečeme při 190°C 15 min. Po upečení korpus překlopíme na vlhnou utěrku a necháme vychladnout.
NÁPLŇ:
300 ml mléka
60 g cukr krupice
1 sáček vanilk. pudinku
250 ml smetany ke šlehání
350 g čerstvých jahod
Mléko + cukr + pudink ... uvaříme hustý pudink. Za občasného míchání necháme vychladnout. Smetanu ušleháme do tuha a přidáme k ní pudink.
POLEVA:
150 g cukr moučka
2 lžíce citronové šťávy
100 g jahodové marmelády
Na polevu utřeme do hladka citron. šťávu s cukrem a 4 lžícemi horké vody.
Na korpus dáme očištěné jahody a zakryjeme krémem. Přiklopíme druhým korpusem. Potřeme marmeládou a potom polevou a dáme ztuhnout.
!!!! Když toho chcete víc, tak musíte upéct ten korpus 2x. Když míň tak upečete 1 korpus a ten pak překrojíte na půl.
Tak ať se povede
Babinetka : hhanca
0 komentářů:
Okomentovat