středa 27. října 2010

Jablková štrúdľa

- lístkové cesto
- nastrúhané jablká
- 2 balíčky škoricového cukru
- strúhanka
- piškóty
- džem


Lístkové cesto vyvaľkáme {ja kupujem už to vyvaľkané, zabalené v papieri na pečenie}, po celom ceste rozotrieme postrúhané jablká, jemne posypeme strúhankou {aby nám jablká nepustili veľa šťavy do cesta} a posypeme škoricovým cukrom. Na jabĺčka pridávame malou lyžičkou kopčeky džemu, kopčeky som dávala od seba tak 1-2 cm. Na záver pridáme po celej ploche cesta piškóty, tie dávajte na redšie, tak v rozostupe 2-2,5 cm, aby piškoty mohli pekne vsiaknut do seba šťavu z jablk a aby po upečení nezostali tvrdé.
Štrúdlu zavinieme, ja potieram aj vajíčkom a pečieme cca 15-20 minút pri teplote 200st.
Je fakt super!
Babinetka: ZuzanaH. (originál receptu zde)

0 komentářů: