čtvrtek 9. září 2010

Pařížské kostky

Těsto:
3 žloutky, 1 hrnek cukru, 1 hrnek mléka, 1 a půl hrnku pol.mouky, 3/4 hrnku oleje, 1 práček do pečiva, sníh ze tří bílků

Krém:
3/4 l mléka, 3x kakaový pudink, 1 van. cukr


Nejdřív si uděláme těsto z těch surovin výše uvedených - všechny smícháme dohromady a dáme péct (elektrická trouby tak na 180-200°C - třeba hlídat, aby to bylo takové zlatavé).
Pak se uvaří puding ze surovin na krém a až vychladne ten pudink, utřeme celé máslo s cukrem podle chuti a vyšleháme to s tím pudinkem elektrickým šlehačem. To utřené máslo s tím cukrem se tam zašlehává po kouskách, aby se krém nesrazil. Hotový krém pak natřeme na vychladnou buchtu a nahoru se ušlehají dvě šlehačky - prášková šlehačka Dr.Oetker. Hotové postrouhat čokoládou a dát ztuhnout.


Babinetka : Kindle


0 komentářů: