neděle 5. září 2010

Nepravé azu po tatarsku

Vepřové libové maso se nakrájí na tenčí nudličky, osolí se a na sádle a cibulce se nechá zatáhnout a podleje se vodou. Přidá se bobkový list, nové koření a pár kuliček černého pepře a maso se dusí, dokud není dobré a měkké - asi tak hodinku. Lze přidat i kostku bujónu dle chuti. Poté se celá směs zahustí kečupem (pokud možno kvalitním) podle potřeby, lze použít ostrý či jemný - ale ostrý chutná víc. Směs se nechá ještě chvíli lehce vařit a tak se zredukuje voda a celý pokrm mírně zhoustne, před zakončením se přidá ještě konzervovaná okurka nakrájená na malé kostičky a na závěr se z pokrmu vyberou kuličky koření a bobkový list. Lze podávat s hranolky, rýží či opékaným bramborem.

Babineťák : Albert

1 komentářů:

AndreaP. řekl(a)...

Dneska jsem to dělala k obědu a musím říct, že je to maximálně výborné. Doporučuju ! Já to dělala s opékanými brambory, obložila zeleninou a samotné azu nakonec trošku posypala strouhaným sýrem. Mňám.