pátek 1. října 2010

Tygří krevety s česnekem

125 ml olivového oleje
4 nadrobno nakrájené stroužky česneku
2 červené chilli papričky, zbavené semen a nakrájené nadrobno
450 g vyloupaných a uvařených velkých tygřích krevet
2 lžíce nahrubo nakrájené čerstvé petrželky
sůl a pepř

Ve velké pánvi nebo woku rozehřejeme na mírném ohni olej. Přidáme česnek a nakrájené chilli papričky a opékáme asi 1-2 minuty až změknou. Česnek ale nesmí zhnědnout. Přidáme uvařené krevety a opékáme je za stálého míchání 2-3 minuty (pokud jsou syrové a ne mražené tak 5-6 minut). Musejí se dobře prohřát a obalit směsí papriček a česneku. Pánev odstavíme. Přidáme petrželku a důkladně promícháme. Hotový pokrm pak podle chuti osolíme a opepříme.

Podáváme s bílým pečivem nebo bagetkou.

Babinetka: Kindle

0 komentářů: