Těsto:
1 kg hladké mouky
2 lžíce oleje extra virgin
1 kostka droždí
5 dl vlažné vody
sůl
Základ:
300 g loupaných rajčat v plechovce(klidně jen pasírovaná šťáva), do ní špetka cukru a špetka soli, já ořidávám ještě trochu česneku,když se zrovna nikam nechystám:-) )
A pak co kdo rád, třeba:
300 g mozzarelly
pár lístků bazalky
6 ančoviček
olej extra virgin a zakápnutí
Těsto na pizzu připravíme tak, že rozmícháme droždí ve vlažné vodě a smícháme s hladkou mouku, olivovým olejem a špetkou soli. Vzniklé těsto rozdělíme na čtyři bochánky (může být i šest), zabalíme do folie (já velkýho mikrot.pytlíku) a necháme alespoň 12 hodin odležet v lednici.
V míse smícháme loupaná rajčata se solí, kapkou olivového oleje a lžící cukru. Pečící plech vymažeme olivovým olejem, odleželé těsto prsty roztáhneme po celém plechu a potřeme rajčatovou směsí. Ozdobíme plátky mozzarelly a lístky bazalky. Na jednu polovinu přidáme ještě filátka ančoviček (pizza Napoletana). Vše zakápneme olivovým olejem a pečeme v předehřáté troubě na maximum. Čas závisí na vlastnostech trouby, okraje těsta musí být upečené do zlatova.
Dobrou chuť !


Babinetka:Evajs
0 komentářů:
Okomentovat