pondělí 6. září 2010

Bramborový gulášek s jogurtem

potřebné přísady:
8-10 brambor, 2 střední cibule, máslo nebo olej, cca 1l hovězího vývaru (z kostky), bílý jogurt (já používám velkou hollandiu), 2-3 lžíce hladké mouky, 8 nožek vídeňského párku (nebo vuřt), sladká paprika, petrželka nebo pažitka

postup:
Cibuli pokrájíme nadrobno a osmahneme na rozehřátém tuku. Přidáme na malé kousky pokrájené brambory, krátce opečeme. Poté je zalijeme vývarem tak, aby byly ponořené. Přidáme sůl a kmín a dusíme, dokud brambory nezměknou. Jogurt promícháme s hladkou moukou a vlijeme k bramborám, krátce povaříme. Mezitím osmahneme na kolečka nakrájené párky, zasypeme červenou paprikou, promícháme a přidáme do guláše. Dochutíme petrželkou nebo pažitkou.

Babinetka: Dagi

0 komentářů: