pondělí 27. září 2010

Jahodové řezy

TĚSTO:
4 vejce
150g cukr krupice
150g polohrubé mouky
1 lžíce pudinku

Žloutky s 1/2 cukru vymícháme do pěny. Z bílků a zbylého cukru ušleháme sníh a obě hmoty spojíme. Přidáme mouku i pudink a promícháme. Těsto dáme na plech s peč. papírem a pečeme při 190°C 15 min. Po upečení korpus překlopíme na vlhnou utěrku a necháme vychladnout.

NÁPLŇ:
300 ml mléka
60 g cukr krupice
1 sáček vanilk. pudinku
250 ml smetany ke šlehání
350 g čerstvých jahod

Mléko + cukr + pudink ... uvaříme hustý pudink. Za občasného míchání necháme vychladnout. Smetanu ušleháme do tuha a přidáme k ní pudink.

POLEVA:
150 g cukr moučka
2 lžíce citronové šťávy
100 g jahodové marmelády

Na polevu utřeme do hladka citron. šťávu s cukrem a 4 lžícemi horké vody.


Na korpus dáme očištěné jahody a zakryjeme krémem. Přiklopíme druhým korpusem. Potřeme marmeládou a potom polevou a dáme ztuhnout.


!!!! Když toho chcete víc, tak musíte upéct ten korpus 2x. Když míň tak upečete 1 korpus a ten pak překrojíte na půl.

Tak ať se povede smile


Babinetka : hhanca

0 komentářů: