neděle 5. září 2010

Jablková bábovka

250 g cukru krupice
300 g nastrouhaných jablek (nahrubo na struhadle)
300 g polohrubé mouky
80 g hery
3 vejce
1 prášek do pečiva
1 vanilkový cukr
podle chuti skořice (nemusí být)

Utřeme tuk s cukrem do pěny, přidáme strouhaná jablka a celá vejce, vanilkový cukr, mouku s práškem do pečiva, a lehce, ale dobře promícháme. Dáme do vymazané formy a upečeme.
Nejlépe je nechat bábovku uležet do druhého dne, jablka krásně zvláční těsto.
Chuť můžeme obměňovat, můžeme navíc přidat i rozinky namočené v rumu, nebo hrubě sekané ořechy.
Eventuálně místo jablíček přidáme do těsta tři dobře rozmíchané banány, a máme banánovou bábovku.

Babinetka : AndreaP.

1 komentářů:

Květka řekl(a)...

Super a když místo jablíček nastrouháš mrkev, tak je nádherně oranžová, jako bys měla domácí vejce