úterý 7. září 2010

Guláš bez míchání

1 kg vepř. masa - nejlepší je z plecka, 3 větší cibule, 5 stroužků česneku, 2 čaj. lžičky guláš koření (může být i kari), 3 čaj. lžičky sladké ml. papriky, 1 polévková lžíce solamylu, sůl, pepř, 2 masoxy , feferonka, 1 l vody

Maso a cibuli nakrájet, smíchat ostatní suroviny, pořádně promíchat (masoxy rozpustím v malém hrníčku a pak doliji do 1 l vodu), dát vše do pekáče, přikrýt alobalem a péct na 250 st. asi 1,5 hodiny.

NEDOLÍVAT VODU, NEMÍCHAT, NESUNDÁVAT ALOBAL !!!

Výborné s chlebem, těstovinami, rýží, knedlíkem.





Tento recept byl svého času naprostý hit na Babinetu !

0 komentářů: