pátek 27. ledna 2012

Guláš z hlívy ústřičné

600 g hlívy ústřičné
3větší cibule
6 stroužků česneku
2 lžíce sladké mleté papriky
1 lžička kmínu
1 lžíce majoránky
sádlo
pepř, sůl, případně kostka bujónu
hladká mouka na zahuštění.

V hrnci rozpálíme sádlo, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, necháme zesklovatět. 
Přidáme na proužky nakrájenou hlívu, opečeme, přisypeme mletou papriku, 
podlijeme vodou, přidáme utřený česnek, kmín, pepř a sůl, případně bujónovou kostku. 
Přikryjeme pokličkou a necháme dusit do změknutí hlívy, 
stejně jako bychom vařily hovězí guláš.

Nakonec zahustíme, přidáme majoránku a případně ještě dochutíme solí a pepřem.

Příloha: houskový knedlík, noky, těstoviny nebo jen pečivo, 
lepší je nechat jej uležet do druhého dne. ;)
 
Babinetka: Sonrisa 

1 komentářů:

Květka řekl(a)...

Houbový guláš je mňamka a ta fotka je nádherná:-)))