pondělí 27. září 2010

Perníky

400 g hladké mouky
100 g másla
2 vejce
140 g práškového cukru
2 lžíce rozpuštěného medu
1 kávová lžička jedlé sody
2 lžičky koření do perníku

Vypracujeme těsto. NEPŘIDÁVÁME víc medu, než je v receptu - z medu perníčky tvrdnou!
Pozor – nevykrajovat moc tenké, aby nevysychaly, vykrajovat silnější tvary.

Potírat vajíčkem před upečením. Jelikož neumím zdobit, posypávám před upečením perníčky namazané vajíčkem takovým tím barevným zdobením a pak upeču.
Nebo: potřu vajíčkem, upeču, koupím polevu v sáčku Dr.Oetker, ohřeju, odstřihnu malinko rožek a „umělecky“ pocákám…
Péct na papíře nebo vymazaném plechu.
Uschovávat v uzavřené plastové krabici, aby nevyschly.




Babinetka
: Bety

0 komentářů: