středa 15. září 2010

Cottage pie

Tento recept jsem si přivezla z Anglie.. Miluje ho celá rodina :)

INGREDIENCE
450 g vařeného mletého hovězího (nebo vepřového)
2 střední cibule, nakrájené
1 velká mrkev, nakrájená nadrobno
šťáva z masa
½ káv. lžičky skořice
1 lžíce čerstvé nakrájené petrželky
1 lžíce hladké mouky
1 lžíce rajčatového protlaku
275 ml horkého hovězího vývaru


HORNÍ VRSTVA
900 g brambor, oloupaných
2 střední pórky, omyté a nakrájené
50 g másla
25 dkg nastrouhaného cheddaru nebo jiného sýra

PŘÍPRAVA
Předehřejeme troubu na 200°

Nejdříve osmažíme cibulku ve šťávě z masa, dokud není měkká, potom přidáme mrkev a mleté maso a pokračujeme s vařením asi 10 minut, dokud maso a mrkev trochu nezhnědnou.
Potom osolíme a opepříme a přidáme skořici a petrželku. Přimícháme mouku, smixujeme rajčatové purée s horkým vývarem, přidáme do masové směsi a přivedeme k varu.

Pro horní vrstvu: uvaříme brambory v osolené vodě a uvaříme mírně pórky na másle. Když jsou brambory uvařené, uděláme z nich kaši, přimícháme pórky a podle chuti osolíme a opepříme.

Masovou směs vložíme do dobře vymazané pečící formy, na ni rozprostřeme kaši a posypeme nastrouhaným sýrem.

Pečeme asi 25 minut, nebo dokud povrch není křupavý a zlatý.
Pokud chceme použít čerstvé mleté maso, povaříme místo 10 20 minut.

Babinetka: Dagi

2 komentářů:

Verulinka76 řekl(a)...

Juj, to může být dobré!!!

Hošanda řekl(a)...

Velmi zajímavý recept.