neděle 18. března 2012

Pirátská loď


rybí maso, papriky zelenina, hranolky


Rybí maso podusíme, okořeníme, naplníme do paprik.
Dáme zapéct spolu se zeleninou, okořeněnou vegetou.
Z pórku a špejlí vytvoříme plachty lodí.
Podáváme s hranolky, nebo jinou přílohou z brambor,
dozdobíme salátem a dušenou zeleninou.
Dobrou chuť !!!


Babinetka : Floranka

Plněné taštičky

1 Hera
250 g tvarohu
250 g hladké mouky (pokud je tvaroh ve vaničce, tak více mouky)
špetka soli
do nálplně povidla
cukr na obalení

Postup:
Zpracovat těsto do hladka, rozválet, rádlem vykrájet čtverečky (komu se nechce, tak z toho budou 3 ks závinu) lehce pomazat povidly, rohy k sobě a udělat šátečky. Pečeme na pečícím papíře nebo ve vymazaném plechu, po upečení se obalí v moučkovém cukru s vanilkou.




Babinetka : Jiruška