úterý 22. února 2011

Žemlovka s tvarohem

6 housek
250 g tvarohu
2 šálky mléka
1 vejce
4 lžíce třtinového cukru
moučkový cukr na posypání
tuk na vymazání a strouhanka na vysypání zapékací mísy

Na dno vymazané, vysypané zapékací mísy rozložíme polovinu plátků housky (vysoké asi 1 cm) a pokropíme šálkem mléka. Tvaroh, cukr a vejce utřeme do hladkého krému. Ten rozetřeme na housky (můžete posypat nasekanými vlašskými ořechy, kandovaným ovocem, strouhanými jablky...), překryjeme zbylými plátky housky, zalijeme druhým šálkem mléka a lehce stlačíme. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C po dobu asi 35 minut. Po vyjmutí z trouby posypeme moučkovým cukrem.

Babinetka: Dagi